Facultatea De Horticultură

thumb_up 569 likes
favorite 38 favorites
phone
Click to show phone

Facultatea De Horticultură Company Information

Informații generale

UNIVERSITATEA DE ȘTIINȚE AGRICOLE ȘI MEDICINĂ VETERINARĂ ”ION IONESCU DE LA BRAD” DIN IAȘI
FACULTATEA DE HORTICULTURĂ
Oraşul: IAŞI
Specializări:
Licenţă:
 Horticultură
 Peisagistică
 Ingineria mediului
Master:
 Amenajări peisagistice urbane și teritoriale
 Horticultură ecologică
 Producerea semințelor și materialului săditor horticol
 Protecția plantelor
 Tehnologia și controlul calității băuturilor

Descrierea detaliată specializărilor
STUDII DE LICENŢĂ
 Specializarea Horticultură formează ingineri a căror activitate complexă acoperă o largă paletă de domenii, fiind centrată pe dezvoltarea mai multor sectoare: pomicultură, viticultură, oenologie, legumicultură, floricultură, arhitectura peisajului, tehnologia produselor horticole. Inginerii horticultori pot exercita activităţi de management, marketing, exploatarea utilajelor specifice şi protecţia ecosistemelor naturale şi antropizate, precum şi de pregătirea pentru activitatea de cercetare din horticultură, astfel încât să devină cercetători performanţi în domeniu. Inginerul horticultor are capacitatea de a organiza şi conduce procesele de producţie din domeniul horticol, poate concepe sisteme de exploatare durabilă a plantaţiilor horticole prin tehnologii prietenoase cu mediul şi poate elabora scheme de valorificare corespunzătoare a produselor horticole.
 Specializarea Peisagistică pregăteşte specialişti cu competenţe în proiectarea, amenajarea şi gestionarea diverselor zone din ambientul antropic, pentru a le spori valoarea funcţională, estetică şi ecologică, contribuind astfel la adoptarea strategiilor de dezvoltare durabilă, de reconfigurare şi reamenajare spaţială, de reabilitare a zonelor verzi urbane şi rurale, în conformitate cu planificarea teritorială pentru promovarea protejării, gestionării şi amenajării peisajelor. Inginerii peisagişti îşi pot dezvolta abilităţile privind: valorificarea superioară a plantelor ornamentale; folosirea raţională a fondului funciar; compoziţia, proiectarea şi design-ul elementelor peisagistice; restaurarea şi conservarea parcurilor istorice; reabilitarea peisagistică a cadrului construit poluat ş.a. Dezvoltarea abilităţilor de reprezentare grafică, necesare în proiectarea peisagistică, completează în mod necesar pregătirea de specialitate.
 Specializarea Ingineria mediului pregăteşte specialişti care să aibă competenţe în promovarea, proiectarea, managementul, implementarea şi auditarea proceselor şi tehnologiilor de depoluare, prin dobândirea de cunoştinţe cu caracter aplicativ în protecţia mediului. Inginerul de mediu, prin competenţele profesionale dobândite, este capabil să rezolve problemele tehnologice, sociale şi economice în ceea ce priveşte managementul resurselor naturale, amenajarea teritoriului şi dezvoltarea durabilă, permiţându-i să elaborareze tehnologii nepoluante, să susţină protecţia mediului şi să adapteze tehnologiile la cerinţele europene de mediu. De asemenea, se preocupă de găsirea unor soluții plauzibile în domeniul sănătății publice, de promovare a legilor care să asigure condiții sanitare rezonabile, ceea ce implică managementul apelor uzate, combaterea poluării aerului, apei şi solului, controlul, reciclarea și eliminarea deșeurilor, protecția împotriva radiaților, igiena industrială, studii privind impactul asupra mediului al proiectelor de dezvoltare.

STUDII DE MASTERAT
 Specializarea Amenajări peisagistice urbane şi teritoriale are ca scop pregătirea de înalt nivel a absolvenţilor cu licenţă care doresc să aprofundeze cunoştinţe teoretice şi practice privind elaborarea planurilor de acţiune şi a strategiilor sustenabile pentru amenajările peisagistice; proiectarea ansamblurilor peisagistice complexe, urbane şi teritoriale, corelate cu factori culturali, ecologici şi socio-economici; realizarea unor intervenţii judicioase, la nivel de structuri şi instalaţii, asupra peisajelor construite şi a celor natural; realizarea lucrărilor de conservare, restaurare şi reabilitare peisagistică în corelaţie cu păstrarea autenticităţii, stilului tradiţional şi a elementelor originale, precum şi a biodiversităţii ecosistemului peisager. Specializarea oferă posibilitatea absolvenţilor de a se situa în zona de întâlnire a diferitelor discipline din domeniul horticulturii, al ştiinţelor spaţiului construit (urbanism şi arhitectură) şi al creaţiei artistice, în scopul asigurării aplicării politicilor de management şi planificare teritorială pentru dezvoltarea durabilă a spaţiului antropic.
 Specializarea Horticultură ecologică vizează dezvoltarea de cunoştinţe privind managementul integrativ al agroecosistemelor horticole în concordanţă cu cerinţele umane, în armonie cu perenitatea economică şi structurală a zonei, a calităţii şi siguranţei produselor obţinute, în contextul practicării unor tehnologii sigure, care să ţină cont de riscurile legate de mediu, de siguranţa consumatorilor şi care să valorizeze aspectele legate de patrimoniul istoric, cultural şi peisager ale zonei. Horticultura ecologică se bazează pe conservarea sistemelor naturale de transformare ciclică, utilizarea resurselor regenerabile în sistemele de producţie şi prelucrare, menţinerea fertilităţii solului prin intensificarea activităţii microbiologice a solului, aplicarea principiilor ecologice din ecosistem, sporirea biodiversităţii, utilizarea raţională a apei, susţinerea conceperii unui sistem integrat de cultivare care să contribuie la crearea unei filiere de prelucrare şi distribuţie echitabilă din punct de vedere social şi responsabilă în ceea ce priveşte mediul natural.
 Specializarea Producerea seminţelor şi a materialului săditor horticol are ca scop formarea de experţi care au competenţe în sectorul pepinieristic horticol, calitatea culturilor fiind condiţionată de calitatea materialului biologic folosit la înfiinţare. Sunt studiate aspecte privind bazele biologice şi ecologice ale producerii seminţelor şi materialului săditor la speciile pomicole, viticole, legumicole, floricole şi dendrologice, organizarea producţiei de seminţe şi material săditor, tehnologiile specifice, metodele şi parametrii calitativi de obţinere a materialului semincer horticol, procedurile necesare pentru obţinerea, certificarea şi comercializarea seminţelor şi a materialului săditor horticol, tehnologiile moderne de multiplicare a plantelor horticole, măsurile legislative din domeniu.
 Specializarea Protecţia plantelor permite experţilor din acest domeniu să elaboreze şi să implementeze sisteme de protecţie integrată a plantelor, bazate pe principiile biogeocenotice de reglare a populaţiilor, mizându-se pe utilizarea complexă a tuturor metodelor şi procedeelor de combatere (fitosanitare, mecanice, agrotehnice, genetice, biologice, chimice ş.a.), precum şi pe aplicarea metodelor de reglare naturală folosite în scopul controlului efectiv al densităţii populaţiilor de dăunători, agenţi patogeni, buruieni şi menţinerii lor la un nivel sub pragul economic de dăunare. Specializarea asigură perfecţionarea şi aprofundarea cunoştinţelor privind: prognoza şi avertizarea tratamentelor chimice; utilizarea pesticidelor cu toxicitate cât mai redusă pentru om, floră şi faună utilă; tipurile de agrodisponibilitate a pesticidelor şi posibilităţile de reducere a numărului de tratamente chimice în vederea obţinerii unor producţii de calitate prin protejarea agroecosistemelor.
 Specializarea Tehnologia şi controlul calităţii băuturilor urmăreşte formarea de experţi care să aibă cunoştinţe privind condiţiile de calitate necesare pentru băuturile alcoolice şi nealcoolice şi a procedurilor de evaluare a calităţii acestora, ceea ce constituie o prioritate în protejarea consumatorilor, aplicarea principiilor trasabilităţii şi promovarea salubrităţii pe toate verigile de fabricare. La această specializare se dobândesc competenţe privind organizarea şi conducerea proceselor tehnologice din industria vinicolă şi cea a băuturilor alcoolice şi nealcoolice; calitatea materiilor prime şi auxiliare introduse în tehnologiile de fabricaţie; cunoaşterea parametrilor de prelucrare tehnologică; înţelegerea şi interpretarea fenomenelor fizico-chimice şi biologice din oenologie şi din tehnologia băuturilor; eventualele defecte tehnologice şi posibilitatea de remediere a acestora; influenţa proceselor tehnologice asupra calităţii băuturilor, analiza calităţii lor pentru a verifica încadrarea în prevederile legislaţiei din domeniu; însuşirea cunoştinţelor privind condiţionarea şi ambalarea băuturilor; alegerea materialelor şi a soluţiilor tehnologice cu un raport preţ/calitate cât mai convenabil.
Activităţi studenţeşti
 Simpozion ştiinţific anual studenţesc
 Participare la AGRONOMIADA
 Participare la acţiuni în cadrul FESTUDIS
 Participare în ansamblul folcloric „Mugurelul” al USAMV Iaşi
 Organizarea Serilor HORTICULTURALE
 Editarea Revistei HORT’IS (revista studenţilor Facultăţii de Horticultură)

Iași

Ore de deschidere
Luni:
08:00 - 16:00
Marți:
08:00 - 16:00
Miercuri:
08:00 - 16:00
Joi:
08:00 - 16:00
Vineri:
08:00 - 16:00
Număr de telefon
+40232274932
Linki
Retele de socializare
Cuvinte cheie
facultate

Facultatea De Horticultură Reviews & Ratings

How do you rate this company?

Are you the owner of this company? If so, do not lose the opportunity to update your company's profile, add products, offers and higher position in search engines.

A similiar page for your business? Make sure everyone can find you and your offer. Create your dedicated company page on Yoys - it's simply and easy!
Add your company